Tiimi

Ratsastusterapia Huvikummun tiimi koostuu ammattitaitoisesta ratsastusterapeutista ja kolmesta tehtäväänsä koulutetusta terapiaratsusta. Tilalla hevosten hoitoapuna sekä rakennus- ja korjaushommissa pyörii myös talon isäntä Niko. Huvikummun mailla häärää kaksi koiraa, Hertta ja Manta, jotka osallistuvat mielellään tilan toimintaan. Tiimi pitää sisällään myös Usva kissan, joka viihtyy paljon ulkona. Lisäksi hevosten laumaan kuuluu yksityisessä omistuksessa oleva suomenhevonen Temppu.

Ratsastusterapia Huvikummun hevostalli Mäntsälässä uudellamaalla
Ratsastusterapia talli

Laura

Olen ammatiltani Ratsastusterapeutti-SRT (valmistunut 12/2020) ja Sosionomi AMK (valmistunut 12/2011). Työura sosiaalialalla on vierähtänyt pääsääntöisesti eri-ikäisten kehitysvammaisten ja neuropsykiatrisesti oirehtivien asiakkaiden parissa. Työkokemusta löytyy myös koulumaailmasta ja lastensuojelutyöstä. Olen työskennellyt tilapäishoidon yksikössä, ympärivuorokautisessa asumisessa, perhetyössä, yläkoulussa, lastensuojeluyksikössä sekä autistien päivätoimintayksikössä, josta minulla on myös usean vuoden kokemus esihenkilötehtävistä ja yksikön johtajan työstä. Olen myös ohjannut erityisratsastajien viikoittaisia ryhmä- ja yksilötunteja reilun kolmen vuoden ajan Porvoossa.

Työotteeni terapiassa on asiakaslähtöinen, ratkaisukeskeinen, positiivinen ja kannustava. Keskitymme kanssasi mahdollisuuksiin ja pyrin tarjoamaan uusia kokemuksia, onnistumisen riemua ja itsensä ylittämisen mahdollisuuksia turvallisessa ilmapiirissä. Tuen ja opastan, mutta annan sinulle tilaa tehdä itse, oppien ja oivaltaen.

Koulutettu ratsastusterapeutti

Watti

Watti on vuonna 2013 syntynyt torinhevosruuna, joka on kokenut terapiaratsu ja Lauran ensimmäinen oma hevonen. Watin majesteettinen 160 cm säkäkorkeus ja vankka selkä kutsuvat ratsastajan keinuvaan käyntiin. Watti on herkkä ja sosiaalinen, ja siksipä se onkin erittäin hyvä peilaamaan ihmisen tunnetiloja. Välillä Watti keksii omia pikku kepposia, mutta on pohjimmiltaan kiltti ja lempeä. Watti on melkoinen herkkusuu, ja suurinta herkkua on banaani.

Ratsastusterapia hevonen

Fifi

Fifi on vuonna 2002 syntynyt Belgian ratsuponi, jonka vauhdikas ura esteratsuna on takana päin. Fifi on herkkäsieluinen seniorirouva, jonka kärsivällisyys on omaa luokkaansa. Hän on äärimäisen kiltti ja hoitotoimenpiteet sujuvatkin kuin unelma. Fifi vaatii ihmisiltä kuitenkin hieman aikaa, jotta sen luottamus voitetaan, ja tämän vuoksi hän voikin olla hieman arka aluksi. Iästään huolimatta Fifi on vetreä ratsu, jonka mielestä laukkaaminen on parasta.

Terapiaponi fifi

Cindy

Tuttavallisemmin Sintti, on vuonna 2016 syntynyt, noin metrin korkuinen risteytysponi. Sintti on maailman kiltein poni, joka rakastaa ihmisten läheisyyttä ja seuraa. Osaa se vähän metkujakin, mutta koskaan se ei ole ilkeä. Sintti ei pienen kokonsa puolesta sovellu ratsuksi ihan kaikille, mutta hoitotoimenpiteiden harjoittelu, maasta tehtävät talutusharjoitukset, poniagility ja kaikenlainen paijailu sopii ikään ja kokoon katsomatta. Sintti on päivän piristyspilleri!

Terapiaponi Cindy

Hertta

Hertta on vuonna 2009 syntynyt, suurisydäminen, maailman pienin heeler-paimenkoira, joka rakastaa erityisesti ihmisiä. Hertta on ikäänsä nähden erittäin virkeä ja se viihtyy tallissa mielellään. Hertta tulee toisinaan myös ratsastuksen aikana tekemään oman treenin, kulkien ratsukon perässä, kaikissa askellajeissa. Välillä mietimme, kuvitteleekohan sekin olevansa pieni poni, sillä herkuksi maistuu myös hevosten lempinami porkkana. Hertta toivottaa kaikki vieraat iloisesti tervetulleiksi häntä heiluen ja silmät loistaen. Varmasti nuolaisee naamastakin, jos vain tarpeeksi lähelle pääsee.

Hertta huvikummun lancashire heeler

Manta

Manta on vuonna 2012 syntynyt Australian terrieri, joka on kiltti, mutta hieman arka koiraystävä. Manta on enemmän kauempaa tarkkaileva tyyppi ja rakastaa kyllä myös hellittelyä, kunhan hän itse saa päättää tuleeko rapsuteltavaksi. Manta ei välitä juurikaan hevosista, mutta pallon tai kepin jahtaaminen on ihan parasta maailmassa. Myös mönkijän kyydissä huristelu on Mantan mieleen. Manta ilmoittaa haukullaan, kun tilalle tulee väkeä, hän on pienisuuri vahtikoira.

Manta huvikummun Aussi

Usva

Usva on vuonna 2022 syntynyt maatiaiskissa. Usva viihtyy tallissa hevosten seurana ja nauttii olla ulkona. Tallissa Usva tarkkailee päivän puuhastelua hiukan sivusta. Usvan lempipuuha on kiipeily. Tallista Usvan voi löytää taiteilemasta karsinan reunuksilla. Usva tykkää rapsutuksista, mutta sylissä viihtyy vain lyhyitä aikoja. Usva tietää miten otetaan rennosti.

Usva Huvikummun kissa
Usva Huvikummun kissa

Tutustu myös somessa!

#Ratsastusterapiahuvikumpu